Meny

Vintergatan

Välkommen till Vintergatan!

Vintergatan ligger mitt i ett bostadsområde i Östra Ormsta/Haga. Förskolan ligger med närhet till skog, grönområden och parker. Vår gård inbjuder till aktiv lek utomhus med gungor, klätterställningar, sandlådor, lekhus och cykelbana. Våra yngsta barn har möjlighet att vara på en avgränsad egen gård där det finns sandlåda, gungor och cyklar.

VG20200525_165937.jpg

På förskolan arbetar engagerade, positiva och erfarna pedagoger som har stor kunskap om målen i läroplanen och har god förmåga att skapa meningsfullt lärande för barnen. På varje avdelning arbetar en förskollärare tillsammans med utbildade barnskötare.

Förskolan består av 5 avdelningar anpassade efter barnets ålder. På Orion och Lyran finns våra yngsta barn. På Cassiopeja, Pegasus och Fenix finns våra äldsta barn. Vi har fräscha och ljusa lokaler väl anpassade för förskoleverksamhet. Avdelningarna består av olika rum där barnen erbjuds lek, skapande, bygg och konstruerande. Förskolan har en stor gemensam matsal där de äldsta barnen äter.

På övervåningen ligger förskolans pedagogiska torg som erbjuder barnen möjlighet att bygga och konstruera med pedagogiskt material. Här finns även en del av vårt digitala material som till exempel Blue-Bot, webbägg, lärplatta och projektor.

Förskolan har ett stort kök där förskolans egna kock lagar näringsriktig mat från grunden varje dag. I förskoleåldern växer och utvecklas barn i snabb takt. Att satsa på bra måltider i förskolan är att satsa på hela verksamheten då måltiderna har stor betydelse för hälsa, trivsel och förutsättningar för lärande. Att laga mat och baka eget bröd sprider läckra dofter som väcker både aptit och nyfikenhet.

Rektor Kristin Haglund 070-873 89 97 kristin.haglund@srfab.se
Verksamhetsutvecklare Carina Osmén 073-396 09 03 carina.osmen@srfab.se