Meny

Maten på Vintergatan

eko.jpg Förskolan har en egen kock som lagar vår mat. Vi ser måltiderna som en viktig del i den pedagogiska verksamheten. Goda och bra måltider bidrar till matglädje, gemenskap och trivsam stämning samt är en förutsättning för att orka leka och lära. Vår målsättning är att laga mat från grunden samt i en så stor utsträckning som möjligt använda ekologiska och närproducerade råvaror. Minst en dag per vecka serveras vegetarisk kost.

Södra Roslagens Förskolor är "sockersmarta förskolor" vilket innebär att vi inte serverar sockerrika livsmedel som till exempel saft, kakor eller sötad yoghurt. Även om mängden socker hålls nere så mycket som möjligt kan det i en välplanerad meny ingå ketchup eller sylt som tillbehör till rätter som till exempel köttbullar eller blodpudding.

Några gånger per år är det fest och då kan sockerhaltiga livsmedel förekomma. Varje förskola har sina traditioner och alltså sina egna festtillfällen.

Veckans matsedel presenteras i Unikum.

image002.jpg