Meny

Kusin Vitamin

Välkommen till förskolan Kusin Vitamin!

Förskolan Kusin Vitamin är belägen i ett villaområde i västra Bällsta med närhet till Vallentunasjön och Arkils Tingstad. Förskolan har en nyrenoverad gård som inbjuder till aktiv lek utomhus med gungor, klätterställningar, sandlådor, lekhus och cykelbana. Våra yngsta barn har möjlighet att vara på en avgränsad egen gård där det finns sandlåda, gungor, cyklar och kuperad terräng vilket utmanar barnens motoriska färdigheter.

IMG_0216.PNG

På förskolan arbetar engagerade, positiva och erfarna pedagoger som har stor kunskap om målen i läroplanen och har god förmåga att skapa meningsfullt lärande för barnen. På varje avdelning arbetar en förskollärare tillsammans med utbildade barnskötare.

Förskolan består av 4 avdelningar anpassade efter barnets ålder. På Apelsinen och Druvan finns våra yngsta barn. På Bananen och Citronen finns våra äldsta barn. Vi har fina och ljusa lokaler väl anpassade för förskoleverksamhet. Varje avdelning har en egen hall där barnen i lugn och ro kan öva på- och avklädnad. Avdelningarna består av flera olika rum där barnen erbjuds lek, skapande, bygg och konstruerande.

I hjärtat av förskolan ligger förskolans pedagogiska torg som erbjuder barnen möjlighet att bygga och konstruera med pedagogiskt material. Här finns även en del av vårt digitala material som till exempel Blue-Bot, webbägg, lärplatta och projektor.

I mitten av förskolan ligger även vårt kök där förskolans egna kock lagar näringsriktig mat från grunden varje dag. I förskoleåldern växer och utvecklas barn i snabb takt. Att satsa på bra måltider i förskolan är att satsa på hela verksamheten då måltiderna har stor betydelse för hälsa, trivsel och förutsättningar för lärande. Att laga mat och baka eget bröd sprider läckra dofter som väcker både aptit och nyfikenhet.

Rektor Ann Blanc 0709-522 461 ann.blanc@srfab.se
Verksamhetsutvecklare Carina Osmén 073-396 09 03 carina.osmen@srfab.se